Detta års pepparkakshus blev ett medeltida stadshus.
Tämän vuoden piparkakkutaloksi tuli keskiaikainen kaupunkitalo.
Först lite planering...
Bottenplan 10 x 10 cm, sidoväggens höjd 20 cm.
Pohja 10 x 10 cm, sivuseinän korkeus 20 cm.
Tuumasta toimeen...
Hyvä piparkakkutaikina, joka pitää paistettaessa hyvin muotonsa:
300 g margariinia
1 ½ dl siirappia
4 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
--> kiehauta ja jäähdytä.
3 kananmunaa
2 tl soodaa
1,4 l vehnäjauhoja (750 - 800 g)
--> sekoita joukkoon, taikina yöksi jääkaappiin.
paista 175 astetta n. 7-8 min.
Kiinnitys ja kuorrutus:
munanvalkuainen --> vatkaa vaahdoksi
tomusokeria --> siivilöi joukkoon
pari pisaraa sitruunamehua
Nuppineuloja avuksi kiinnitykseen.
Poista kun kuorrutus on kovettunut.
Ikkunat ovat liivatelehdestä.
Portaat sokeripaloista.
Ja paljon suklaa- ja jugurttirusinoita,
ranskanpastilleja, hopeakuulia ja tomusokeria!!!
- - - - - - -
Trevlig självständighetsdag!
Vi har snö på marken!
Vi har snö på marken!
Hyvää itsenäisyyspäivää!
Ensilumi on satanut!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti