tiistai 6. joulukuuta 2011

Pepparkakshus - Piparkakkutalo

Detta års pepparkakshus blev ett medeltida stadshus.
Tämän vuoden piparkakkutaloksi tuli keskiaikainen kaupunkitalo.

Först lite planering...
Bottenplan 10 x 10 cm, sidoväggens höjd 20 cm.

Pohja 10 x 10 cm, sivuseinän korkeus 20 cm.
Tuumasta toimeen...







Hyvä piparkakkutaikina, joka pitää paistettaessa hyvin muotonsa:

300 g margariinia
1 ½ dl siirappia
4 dl sokeria
1 rkl kanelia
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl kardemummaa
--> kiehauta ja jäähdytä.
3 kananmunaa
2 tl soodaa
1,4 l vehnäjauhoja (750 - 800 g)
--> sekoita joukkoon, taikina yöksi jääkaappiin.
paista 175 astetta n. 7-8 min.

Kiinnitys ja kuorrutus:
munanvalkuainen  --> vatkaa vaahdoksi
tomusokeria  --> siivilöi joukkoon
pari pisaraa sitruunamehua

Nuppineuloja avuksi kiinnitykseen. 
Poista kun kuorrutus on kovettunut.

Ikkunat ovat liivatelehdestä. 
Portaat sokeripaloista.

Ja paljon suklaa- ja jugurttirusinoita, 
ranskanpastilleja, hopeakuulia ja tomusokeria!!!

- - - - - - - 

Trevlig självständighetsdag!
Vi har snö på marken!
Hyvää itsenäisyyspäivää!
 Ensilumi on satanut!

1 kommentti:

  1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä! Oletko kuullut reseptisivustosta Etsiresepti.fi?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä omaan blogiisi tai muuten vain haluat löytää hyviä reseptejä, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat viikottain jopa tuhansia vierailijoita.

    Toivottavasti oma blogisi on pian listan kärjessä!

    Ystävällisin terveisin,

    Etsiresepti
    http://www.etsiresepti.fi/

    VastaaPoista