torstai 17. maaliskuuta 2011

Söderhavstårta



Söderhavstårta

Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
kokosflingor för formen

Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk maizenamjöl
25 g smör
2-3 kiwifrukter
2 dl grädde ovanpå

Smörj en pajform med låga kanter (25 - 30 cm diam.) 
och strö över rikligt med kokosflingor.

Vispa ägg och socker. 
Tillsätt vetemjöl som blandats med bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret.

Grädda i 175 - 200 grader 15 - 20 min.

Rör samman ägg, socker, vatten och maizena i en kastrull. 
Värm upp blandningen och rör samtidigt om. 
Lyft av spisen då du ser de första bubblorna. Tillsätt smöret.

Skala och tärna kiwin. 
Blanda 2/3 i krämen och lämna 1/3 för garnering.

Bred ut krämen över fördjupningen i tårtan och 
garnera med med resten av kiwin och vispad grädde.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti