Söderhavstårta
Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
kokosflingor för formen
Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk maizenamjöl
25 g smör
2-3 kiwifrukter
2 dl grädde ovanpå
Smörj en pajform med låga kanter (25 - 30 cm diam.)
Botten:
3 ägg
1,5 dl socker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
100 g smör
kokosflingor för formen
Fyllning:
2 ägg
1 dl socker
2 dl vatten
2 msk maizenamjöl
25 g smör
2-3 kiwifrukter
2 dl grädde ovanpå
Smörj en pajform med låga kanter (25 - 30 cm diam.)
och strö över rikligt med kokosflingor.
Vispa ägg och socker.
Vispa ägg och socker.
Tillsätt vetemjöl som blandats med bakpulver.
Tillsätt det smälta smöret.
Grädda i 175 - 200 grader 15 - 20 min.
Rör samman ägg, socker, vatten och maizena i en kastrull.
Tillsätt det smälta smöret.
Grädda i 175 - 200 grader 15 - 20 min.
Rör samman ägg, socker, vatten och maizena i en kastrull.
Värm upp blandningen och rör samtidigt om.
Lyft av spisen då du ser de första bubblorna. Tillsätt smöret.
Skala och tärna kiwin.
Skala och tärna kiwin.
Blanda 2/3 i krämen och lämna 1/3 för garnering.
Bred ut krämen över fördjupningen i tårtan och
Bred ut krämen över fördjupningen i tårtan och
garnera med med resten av kiwin och vispad grädde.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti