No, niin... nyt on suosikkileivän resepti löydetty!
Törmäsin pataleipään cebicin blogissa.
(No knead bread.)
Ajatella, ei tarvitse vaivata, kohoaa yön yli,
seuraavana päivänä leipä vain hiukan
'kasataan kokoon' ja paistetaan.
Ja on muuten toooosi hyvä!
Yhteen leipään tarvitset:
2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3½ dl vettä (n. 42 asteista)
Sekoita
kulhossa kuivat aineet ja
sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi,
älä
vaivaa.
Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä
taikina tekeytymään
huoneenlämpöön
n. 12-18 tunniksi.
(Minä tein taikinan yhdeksän aikaan
illalla ja paistoin sen seuraavana
iltana.)
Kumoa
taikina jauhotetulle pöydälle,
taittele nopeasti palloksi (älä
vaivaa!)
ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä
reiluksi
puoleksi tunniksi.
Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa)
kylmään
uuniin ja kuumenna uunia
225 asteessa noin puoli tuntia.
Ota
pata pois uunista,
laita taikinapallo vuokaan ja paista
leipää 30
minuuttia kannella peitettynä.
Ota kansi pois padan päältä ja
paistaa leipää vielä 15 minuuttia.
Aromikas leipä syötiin yhdeltä istumalta!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti